U bent hier:  Home  >  Nieuws  >  Groep 7  >  Schone stad

Schone stad

Maandag 13 november 2017 zijn we met de school bezig geweest met de "schone stad". Groep 7 is begonnen met een les over de plasticsoep. HIerbij hebben we een leuke gastles gekregen, waarin we werden meegenomen in de plasticsoep. Wat is er allemaal gemaakt van plastic, is plastic handig, waar gebruiken we het voor? Hierbij zijn we erachter gekomen dat plastic wat vaak gebruikt wordt helemaal niet zo verkeerd is, zoals onze broodtrommels en drinkflessen bijvoorbeeld. Maar onze eenmalige verpakkingen zijn niet zo goed, een alternatief is beter. Wat vaak gebeurt met plastic wat maar 1x gebruikt wordt, is dat het op de grond terecht komt. Mensen ruimen dit niet vanzelf op. Wat wel helpt is statiegeld op flessen. We hebben in een leuk filmpje gezien dat dit een goede oplossing is.

Om de plasticsoep in de buurt aan te pakken hebben we met behulp van wat ouders en een opa de buurt flink schoongemaakt. We zijn op weg gegaan met een vuilniszak en grijptangen en hebben zoveel mogelijk rotzooi geruimd. We zijn een hoop rare dingen tegengekomen, een schoen, een stuk regenpijp, een snoeischaar, een jeu de boulebal. Dat waren wel echte toppers naast al het plastic en peuken die we gevonden hebben.

Na terugkomst hebben we nog een gastles gekregen en deze ging over het recyclen van spullen. We hebben hierbij geleerd dat recyclen heel nuttig is en dat we veel kunnen hergebruiken. We moesten hierbij zelf kijken welke producten er in welke bak terecht moesten komen, de GFT, plastic/metaal en drankkarton en papier. We hebben gezien dat we soms ook dingen uit elkaar moeten halen om ze zo in de juiste bak te krijgen.

We zijn ons als groep 7 weer heel erg beuwst geworden dat we geen afval moet laten slingeren en dat we een bijdrage kunnen leveren om afval gescheiden in te zamelen.