U bent hier:  Home  >  Nieuws  >  Groep 7  >  Groep 7 en 8 naar het Rijksmuseum

Groep 7 en 8 naar het Rijksmuseum

Op woensdag 11 oktober zijn we met groep 7 en 8 naar het Rijksmuseum geweest, wat een mooie ervaring! We hebben veel geleerd en gezien, het gebouw was al een plaatje op zich, maar de rondleiding deed daar nog een schepje bovenop. We werden rondgeleid in vier groepen. Twee van groep 7, we hebben tijdens de rondleiding de "Gouden Eeuw" mogen proeven.

Wat deden de mensen toen? Welke kleren droegen ze? Wat aten ze?

Tijdens de rondleiding hebben we stil gestaan bij meerdere kunstwerken; bijvoorbeeld een schilderij van de Amsterdamse grachten. Daar werden we uitgedaagd na te denken over de leefomstandigheden toen en we kochten het ervaren door te ruiken....Wat stonken de grachten, zeg!
We hebben een schilderijen gezien van rijke edelen, die zich heel dik af lieten beelden. Wat staat voor een rijk leven, ze kunnen voldoende kopen. Dit waren een vader en zoon, wij mochten de moeder erbij tekenen. Hoe ziet zij eruit, wat draagt ze, heeft ze iets vast?
We hebben een poppenhuis gezien, wat gemaakt werd om mee te pronken. Wat een opscheppers in de Gouden Eeuw.
Maar we werden ook meegenomen naar en zaal waar heel veel te zien was van de VOC, Michiel de Ruyter en de manieren van handel drijven. Door konden we de specijeren ruiken en hebben we gekeken of we alle kruiden en specijeren ook kenden bij naam.
Uiteraard mocht een bezoek aan de Nachtwacht niet ontbreken. Wat een prachtig schilderij...of toch niet? De meningen verschilden hierover en dat mag natuurlijk.
We hebben met z'n allen genoten van al het moois en eigenlijk was het te kort.