U bent hier:  Home  >  Nieuws  >  Groep 7
Trompetshow groep 7

Trompetshow groep 7

Groep 7 heeft afgelopen vrijdag geschitterd tijdens de Trompethow!

Ze namen iedereen mee naar restaurant “Wat de pot schaft” en restaurant AN-DIJ-VI-YA-KI.  Twee restaurants met dezelfde kok, serveerster en hulpjes.  Eerst namen wij een kijkje in de keuken van restaurant "Wat de pot schaft". Daar liep het niet helemaal lekker. De kok was heel erg tevreden over zijn kookkunsten maar de rest van het personeel niet zo. Gelukkig had het personeel  een fantastisch idee om het eten wat hipper te maken. En dat idee was eigenlijk heel eenvoudig..

Hoe je van een restaurant een echte sterrentent kunt maken heeft groep 7 laten zien. Alles is gelukkig goed gekomen.
Restaurant "Wat de pot schaft" gaat voortaan door het leven als AN-DIJ-VI-YA-KI!

Bekijk de foto's
De experimentele keuken.

De experimentele keuken.

 Afgelopen periode hebben we gewerkt met de methode Blink. In het thema “De experimentele keuken”  werden de vakken aardrijkskunde, geschiedenis en natuur  geïntegreerd aangeboden. De kinderen hebben hierbij samengewerkt en werden de vaardigheden betrokkenheid, zelfstandigheid en problemen oplossen aangeboden.

De kinderen hebben hierbij proefjes met eten gedaan, hebben een gerecht gemaakt en hebben zichzelf daarbij een vraag gesteld over een verbazingwekkend natuurkundig verschijnsel.

Het resultaat was heerlijk! Wat had iedereen zijn best gedaan! Het “eindproduct”  moest wel aan een aantal eisen voldoen, o.a. laten zien of vertellen hoe het gerecht bereid was, welke kooktechnieken je gebruikt had en iets vertellen over de herkomst van één van de ingrediënten.

Het was een zeer smakelijke afsluiting van ons thema!

Bekijk de foto's
Zaklamp lezen

Zaklamp lezen

Als het 's morgens nog donker is, staat in de groepen 4 t/m 8 tot aan de kerstvakantie 's morgens een kwartier zaklamplezen op het rooster.
Hierbij enkele foto's.

Bekijk de foto's
SINTERKLAAS en muffins bakken.

SINTERKLAAS en muffins bakken.

Afgelopen week hebben we sinterklaas gevierd, hierbij waren er zeer mooie surprises te bewonderen en heeft iedereen goed zijn best gedaan om een mooi, passend gedicht te schrijven.

Naast het surprise uitpakken, hebben we met z'n allen een circuit gedaan wat door de sinterklaas commissie was bedacht. Heel leuk. We hebben ook nog een kort stukje van een sinterklaasfilm gekeken.

Zie hieronder wat foto's ter impressie.

In de weken naar aanloop van Sinterklaas hebben we met de klas Sinterklaasmuffins gebakken, wat was dat super leuk en leerzaam. Doordat we moesten samenwerken, maar ook begrijpend lezen en rekenen. Al die maten en gewichten, nog best wel gedoe. Het resultaat was lekker! Met nog een groot dank-je-wel richting de hulpmoeders, want die hulp was zeer welkom.

Bekijk de foto's
Schone stad

Schone stad

Maandag 13 november 2017 zijn we met de school bezig geweest met de "schone stad". Groep 7 is begonnen met een les over de plasticsoep. HIerbij hebben we een leuke gastles gekregen, waarin we werden meegenomen in de plasticsoep. Wat is er allemaal gemaakt van plastic, is plastic handig, waar gebruiken we het voor? Hierbij zijn we erachter gekomen dat plastic wat vaak gebruikt wordt helemaal niet zo verkeerd is, zoals onze broodtrommels en drinkflessen bijvoorbeeld. Maar onze eenmalige verpakkingen zijn niet zo goed, een alternatief is beter. Wat vaak gebeurt met plastic wat maar 1x gebruikt wordt, is dat het op de grond terecht komt. Mensen ruimen dit niet vanzelf op. Wat wel helpt is statiegeld op flessen. We hebben in een leuk filmpje gezien dat dit een goede oplossing is.

Om de plasticsoep in de buurt aan te pakken hebben we met behulp van wat ouders en een opa de buurt flink schoongemaakt. We zijn op weg gegaan met een vuilniszak en grijptangen en hebben zoveel mogelijk rotzooi geruimd. We zijn een hoop rare dingen tegengekomen, een schoen, een stuk regenpijp, een snoeischaar, een jeu de boulebal. Dat waren wel echte toppers naast al het plastic en peuken die we gevonden hebben.

Na terugkomst hebben we nog een gastles gekregen en deze ging over het recyclen van spullen. We hebben hierbij geleerd dat recyclen heel nuttig is en dat we veel kunnen hergebruiken. We moesten hierbij zelf kijken welke producten er in welke bak terecht moesten komen, de GFT, plastic/metaal en drankkarton en papier. We hebben gezien dat we soms ook dingen uit elkaar moeten halen om ze zo in de juiste bak te krijgen.

We zijn ons als groep 7 weer heel erg beuwst geworden dat we geen afval moet laten slingeren en dat we een bijdrage kunnen leveren om afval gescheiden in te zamelen.


Bekijk de foto's
Groep 7 en 8 naar het Rijksmuseum

Groep 7 en 8 naar het Rijksmuseum

Op woensdag 11 oktober zijn we met groep 7 en 8 naar het Rijksmuseum geweest, wat een mooie ervaring! We hebben veel geleerd en gezien, het gebouw was al een plaatje op zich, maar de rondleiding deed daar nog een schepje bovenop. We werden rondgeleid in vier groepen. Twee van groep 7, we hebben tijdens de rondleiding de "Gouden Eeuw" mogen proeven.

Wat deden de mensen toen? Welke kleren droegen ze? Wat aten ze?

Tijdens de rondleiding hebben we stil gestaan bij meerdere kunstwerken; bijvoorbeeld een schilderij van de Amsterdamse grachten. Daar werden we uitgedaagd na te denken over de leefomstandigheden toen en we kochten het ervaren door te ruiken....Wat stonken de grachten, zeg!
We hebben een schilderijen gezien van rijke edelen, die zich heel dik af lieten beelden. Wat staat voor een rijk leven, ze kunnen voldoende kopen. Dit waren een vader en zoon, wij mochten de moeder erbij tekenen. Hoe ziet zij eruit, wat draagt ze, heeft ze iets vast?
We hebben een poppenhuis gezien, wat gemaakt werd om mee te pronken. Wat een opscheppers in de Gouden Eeuw.
Maar we werden ook meegenomen naar en zaal waar heel veel te zien was van de VOC, Michiel de Ruyter en de manieren van handel drijven. Door konden we de specijeren ruiken en hebben we gekeken of we alle kruiden en specijeren ook kenden bij naam.
Uiteraard mocht een bezoek aan de Nachtwacht niet ontbreken. Wat een prachtig schilderij...of toch niet? De meningen verschilden hierover en dat mag natuurlijk.
We hebben met z'n allen genoten van al het moois en eigenlijk was het te kort.

Bekijk de foto's

Groep 7

Hier zien jullie groep 7, we zijn met 27. We maken er met z'n allen een mooi jaar van!