U bent hier:  Home  >  Nieuws  >  Groep 5 b
Trompetshow groep 1 en 5b

Trompetshow groep 1 en 5b

Op vrijdag 26 januari hadden de groep 1 en 5b hun Trompetshow. Het thema van de Trompetshow was: Op Avontuur. Aan de hand van het prentenboek: We gaan op avontuur werd de show gespeeld. Tijdens de show werd er veel gezongen, gedanst en moppen verteld. Er waren eskimo’s met een versje, piraten opzoek naar een schat en we kwamen langs de jungle en de woestijn. Hier zagen wij prachtige dieren en slangendansen.
Het was een geslaagde Trompetshow.

Bekijk de foto's
Concert in Utrecht

Concert in Utrecht

Op 30 oktober is groep 5 naar een concert geweest in Utrecht.
We hebben de 5e symfonie van Beethoven gehoord. De muziek herkenden we goed want we hebben op school een lied geleerd over "Lodewijk van Beethoven" en dit lied was op de melodie van de 5e symfonie.
In de concertzaal van Tivoli hebben we alle instrumenten eerst alleen gehoord, de muzikanten vertelden iets over hun instrument en speelden een stukje. Daarna was het orkest compleet en hebben ze voor ons de hele symfonie gespeeld. Het was echt prachtig! We hebben buiten gegeten voor de concertzaal, het was gelukkig lekker weer. Daarna zijn we weer met de tram terug gegaan naar school.

Bekijk de foto's
Schilderen op muziek

Schilderen op muziek

Omdat De Kom een lustrum viert van 5 jaar kregen alle groepen 5 uit Nieuwegein een bijzondere les aangeboden:
Op een doek van 5x5 meter hebben de kinderen een schilderij geverfd met hun........voeten!
Op 5 verschillende muziekstijlen hebben de kinderen met 5 kleuren verf al dansend het witte doek veranderd in een kleurig geheel.
De eerste stap in de verfbak was wat spannend maar al snel waren de kinderen hier aan gewend en voelde het eigenlijk wel goed om op deze manier bezig te zijn met de verf.
Tot slot hebben we nog een groepsfoto genomen met de verfvoeten!

Bekijk de foto's
Wij zijn groep 5!

Wij zijn groep 5!

Wij zijn groep 5B!
De eerste weken van het nieuwe schooljaar hebben we samen nieuwe afspraken gemaakt, zo wordt het fijn voor iedereen in onze klas.
We hebben ook allemaal een eigen taak, tot de herfstvakantie zorgen we ervoor dat deze taak goed wordt uitgevoerd. Daarna kiezen we allemaal weer een andere taak.