U bent hier:  Home  >  Nieuws  >  Groep 5a
Juffendag!

Juffendag!

Het was een super gezellige juffen dag! De feestcommissie( 6 leerlingen) had een alles-wat-show georganiseerd, de kringspelletjes waren erg populair, we hebben bingo gespeeld,een leuke  film gekeken  en poffertjes gegeten . We hebben van en met elkaar genoten!         

Bekijk de foto's
Art & Sofie

Art & Sofie

De leerlingen van groep 5A hebben de afgelopen weken prachtige kunstwerken gemaakt. Ze werden hierbij ondersteunt door May Li van Art & Sofie en juf Sally.
Vanuit een stuk klei hebben  de leerlingen een hoofd geboetseerd in de eerste les. In de tweede les hebben ze vanuit een ontwerp een fantasiedier gekleid waarvoor ze in les 3 een boomhut hebben gemaakt.
De werkstukken zijn nog een poosje te bezichtigen in de middenbouwgang.

Bekijk de foto's
Viering Sinterklaas in groep 5

Viering Sinterklaas in groep 5

Op 5 december hebben wij met elkaar het Sinterklaasfeest mogen vieren. Dit jaar hebben wij voor het eerst surprises voor elkaar mogen maken. We vonden het heel erg spannend, maar wat zijn ze mooi geworden he?

Het was een geslaagd feest!

Bekijk de foto's
Schone stad

Schone stad

Op maandag 13 november hadden wij gastlessen van de Gemeente Nieuwegein. Deze lessen gingen over het schoonhouden van de stad en scheiden van afval. Eerst kregen de kinderen in de klas twee gastlessen over het scheiden van afval en afval in de Noordzee. De derde les gingen wij afval zoeken buiten op straat. De wijk is weer schoon en de kinderen waren erg enthousiast over de gastlessen.

Bekijk de foto's
Expeditie Lodewijk in Tivoli

Expeditie Lodewijk in Tivoli

Op maandag 30 oktober zijn wij met de twee groepen 5 naar de voorstelling Expeditie Lodewijk geweest in de Tivoli in Utrecht. Hier hebben de kinderen kennis gemaakt met de muziek van Ludwig van Beethoven. We hebben veel verschillende muziekinstrumenten gehoord en gezien. Daarnaast hebben wij zelf ook mogen zingen. Het was een leuke voorstelling!

Bekijk de foto's
Bibliotheek

Bibliotheek

Woensdag 5 oktober is de Kinderboekenweek begonnen!! We gingen met de klas 5a gingen we naar de bieb om allemaal opdrachten doen over kinderboeken.

Als eerste liet ze de boeken zien die hadden gewonnen.Ze zei ook wat het thema was en dat is griezelen. Bij de boeken moesten we vragen beantwoorden.we moesten met een tab op zoek naar de boeken. We moesten zoeken bij de pilaren met een nummer. Elk boek was anders;de ene dieren en de ander vampier. Elk team was een dier. Je mocht door de hele bieb lopen.Op het einde mocht je een woordzoeker doen dat mocht je doen in het kleine theater in de bieb.We hoefde geen biebpas mee te nemen.Er waren ook  regels zoals niet afluisteren als iemand bezig is op afstand blijven.Je kreeg op de tablet een sein naar welke pilaar je moest zoeken en als je het gevonden had lag er naast een boek waar je in moet lezen maar eerst kijk je naar de voorkant om te zien welke bladzijde je moet lezen.Op de tablet  kreeg je twee antwoorden en één was goed en er waren ook strikvragen.Er waren 10 pilaren dus 10 boeken.
Het was heel leuk!


Quinten en Nicole

Bekijk de foto's
Schilderen op muziek!

Schilderen op muziek!

Omdat De Kom een lustrum viert van 5 jaar kregen alle groepen 5 uit Nieuwegein een bijzondere les aangeboden:
Op een doek van 5x5 meter hebben de kinderen een schilderij geverfd met hun........voeten!
Op 5 verschillende muziekstijlen hebben de kinderen met 5 kleuren verf al dansend het witte doek veranderd in een kleurig geheel.
De eerste stap in de verfbak was wat spannend maar al snel waren de kinderen hier aan gewend en voelde het eigenlijk wel goed om op deze manier bezig te zijn met de verf.
Tot slot hebben we nog een groepsfoto genomen met de verfvoeten!


Bekijk de foto's

Start schooljaar!

De kinderen vonden het  weer spannend om na een lange zomervakantie  te starten in groep 5! We verwelkomen Noor in onze groep!
We hebben er veel zin in om er een geweldig schooljaar met elkaar van te maken!!