U bent hier:  Home  >  Nieuws  >  Groep 4
Boerderijbezoek

Boerderijbezoek

We zijn op bezoek geweest bij een boerderij in Benschop. Boer Jan heeft ons rondgeleid en enthousiast alles over zijn koeien verteld. Sommige koeien wegen wel 750 kilo, ze worden meestal 12 jaar oud, de boer heeft verschillende robots en hoeft nooit de stallen schoon te maken, koeien eten gras en mais, maar ook aardappelpuree en bierafval, koeien voelen zelf wanneer ze gemolken moeten worden, enz. We hebben veel geleerd over koeien en het verzorgen daarvan. Aan het einde van ons bezoek mochten we ook de kalfjes aaien, helpen met schoonmaken van de stal (de robot was opeens kapot!) en in echte tractoren zitten! Het was erg koud, maar we hebben genoten!!

Bekijk de foto's
Paasviering

Paasviering

We hebben een fijne paasdag gevierd in onze groep!
Na de paasvertelling en het zingen van enkele liedjes, begonnen we met een paascircuit. Hierbij hebben we een paasmandje geknutseld, heerlijke eiersalade gemaakt (en geproefd) met Anouschka, de moeder van Giovanni, een ei versierd en paasspelletjes gespeeld.
Tussendoor hebben we genoten van een mooie paasviering waarin Axel en Basrawi ook een kleine rol speelden.Tussen de middag hebben we heerlijk gegeten van de paaslunch die de oudercommissie voor ons had verzorgd! 's Middags hebben we buiten grote paaseieren met stoepkrijt getekend en lekker gespeeld.

Bekijk de foto's
Juffenfeest!

Juffenfeest!

Ik heb vrijdag een geweldige feestdag gehad! Ik ben verwend met prachtige cadeautjes en tekeningen. De kinderen hebben allerlei acts laten zien tijdens een van-alles-wat-show. Daarna hebben we in een speeltuin in de gymzaal gespeeld. We hebben ook nog allerlei spelletjes in de klas gespeeld en ten slotte hadden veel kinderen een spel meegenomen en hebben ze het laatste half uur nog lekker hiermee gespeeld. Het was een heerlijke dag!!

Groetjes juf Ellen

Bekijk de foto's
Korfballes van vereniging Koveni:

Korfballes van vereniging Koveni:

We hebben korfballes gehad van echte korfballers!  Eerst oefenden we goed overgooien, vangen en scoren. Daarna speelden we echte partijtjes!

Bekijk de foto's
Voorleesweken

Voorleesweken

Tijdens de Nationale Voorleesweken hebben veel ouders en zelfs een opa bij ons in de groep voorgelezen. En dat was genieten!! Ouders en opa: nogmaals heel erg bedankt!!

Bekijk de foto's
De Trompetshow van groep 2 en 4 op vrijdag 17 nov:

De Trompetshow van groep 2 en 4 op vrijdag 17 nov:

Onze Trompetshow was een groot succes! We hebben genoten van ons optreden. Het ging over twee postbodes, Basrawi en Roan, die post rondbrachten. Zo brachten ze een brief bij het circus, waar we koorddanseressen, paarden en jongleurs bezig zagen. Ook kwamen ze bij het kabouterbos, waar 4 kabouters gezellig met kaarsjes bij hun huisje zaten. Er was ook post voor de draken, die spontaan een dans uitvoerden. Zelfs de politieagenten kregen post. Daar waren twee fietsers die door rood licht reden! De postbodes kwamen ook bij een orkest, die een prachtig lied lieten horen. De sportievelingen kregen ook een mooie brief. Zij lieten even zien, hoe sportief zij zijn. Ten slotte kwamen ze ook nog bij een paar Engelstalige muisjes, die hip hopten. Uiteindelijk was er ook nog post voor de postbodes zelf en daar waren ze heel blij mee!
We waren ook blij met zoveel ouderhulp bij het schminken, mede daardoor zagen de kinderen er nog mooier uit!

Bekijk de foto's
Wintermaanden

Wintermaanden

Wat zijn de wintermaanden toch gezellig!! Sint is met zijn pieten bij ons op bezoek geweest. We hebben met de muziekpieten gedanst en we hebben voorstellingen gedaan voor Sint en zijn pieten.  Daarna was de kersttijd aangebroken en hadden we een mooie kerstboom in de klas. In de kring zongen we mooie kerstliedjes terwijl de kaarsjes gezellig brandden! En omdat het gezellig donker is ‘s morgens, beginnen we de dag regelmatig met zaklamp-lezen..... Een heerlijk, gezellig en leerzaam begin van de dag!!

Bekijk de foto's

Start schooljaar!

Hier zien jullie groep 4!
We zijn goed gestart dit jaar, met 22 leerlingen.
We hebben veel zin in een gezellig en leerzaam jaar!