U bent hier:  Home  >  Nieuws  >  Groep 1/2b
Educatieve dansvoorstelling

Educatieve dansvoorstelling

Op vrijdag 18 januari mochten we kijken naar een educatieve dansvoorstelling. Het thema was vriendschap, de voorstelling heette 'De avonturen van kat en muis.'

De educatieve voorstelling is een dansproject, vormgegeven door studenten van de Utrechtse Dansacademie. Deze bestaat uit een voorstelling met dans, theater, en een educatieve dansworkshop. Tijdens de workshop hebben de kinderen in de klas dansles gekregen van de studenten. Deze workshop stond ook in het thema vriendschap. Ook de dieren die in de voorstelling voorkwamen kwamen terug tijdens de workshop. De kinderen mochten dansen als deze dieren en leerden een dans uit de voorstelling.

Na de workshop gingen de kinderen kijken naar de voorstelling.

Een beschrijving van het verhaal:

Het is een foute boel in het dierenbos hier ver vandaan, het zomerfeest komt eraan en dit lijkt niet helemaal soepel te gaan. Alle dieren hebben hier onwijs veel zin in, nou ja.. bijna alle dieren dan. Muis is nieuw in het dierenbos en zou graag wat vriendjes en vriendinnetjes leren kennen, de andere dieren zijn ook erg blij alleen vind kat het best wel stom. Hij denkt dat katten en muizen niet met elkaar om kunnen gaan, terwijl muis vind van wel. Alle dieren willen graag helpen, zodat het zomerfeest nog leuker word dan dat het altijd al was. Gaat dit de dieren wel lukken, en zal kat muis ook lief vinden?

We hebben genoten van de voorstelling en de workshop!

Bekijk de foto's
Thema 112

Thema 112


In de klas werken we over het thema 112. De politie, de brandweer en de ambulance komen voorbij. In de hoek in de klas en op de gang ontdekken de kinderen van alles over het werk van de politie de brandweer en de dokter. In de ziekenhuishoek ontdekken de kinderen op welke manieren de dokter de patiënt kan onderzoeken en op welke manieren de patiënt geholpen kan worden. Zo kan de patiënt naar de apotheek om zijn medicijnen te gaan halen of de patiënt moet een nachtje in het ziekenhuis blijven slapen zodat de dokter nog wat meer onderzoeken kan doen.

Welkom in groep 1/2 b

In groep 1/2b zitten op dit moment 23 kinderen. In de groep doen we veel verschillende dingen. Zo spelen we elke dag in de verschillende hoeken. Er is een huishoek, een bouwhoek en een leeshoek. Ook vinden we het leuk om mooie dingen te knutselen. Dit doen we dan aan de hand van een thema. Elke 3 weken werken we met een nieuw thema. Bijvoorbeeld het thema bouwen of vakantie. Naast het spelen in de hoeken leren we ook al veel in groep 1 en 2. Zo oefenen we al met tellen en leren we letters. Als we in de kring zitten wordt er vaak voorgelezen of leren we iets over het thema. Naast het spelen en leren is er ook nog ruimte voor wat beweging. Dit doen we door elke dag lekker buiten te spelen en door naar de speelzaal te gaan. Soms wordt er ook nog gedanst en gezongen in de klas. Dat vinden we heel leuk.

We gaan er met elkaar een leuk jaar van maken!

Juf Lara