U bent hier:  Home  >  Nieuws  >  Groep 1/2a  >  Educatieve dansvoorstelling

Educatieve dansvoorstelling

Op vrijdag 18 januari mochten we kijken naar een educatieve dansvoorstelling. Het thema was vriendschap, de voorstelling heette 'De avonturen van kat en muis.'

De educatieve voorstelling is een dansproject, vormgegeven door studenten van de Utrechtse Dansacademie. Deze bestaat uit een voorstelling met dans, theater, en een educatieve dansworkshop. Tijdens de workshop hebben de kinderen in de klas dansles gekregen van de studenten. Deze workshop stond ook in het thema vriendschap. Ook de dieren die in de voorstelling voorkwamen kwamen terug tijdens de workshop. De kinderen mochten dansen als deze dieren en leerden een dans uit de voorstelling.

Na de workshop gingen de kinderen kijken naar de voorstelling.

Een beschrijving van het verhaal:

Het is een foute boel in het dierenbos hier ver vandaan, het zomerfeest komt eraan en dit lijkt niet helemaal soepel te gaan. Alle dieren hebben hier onwijs veel zin in, nou ja.. bijna alle dieren dan. Muis is nieuw in het dierenbos en zou graag wat vriendjes en vriendinnetjes leren kennen, de andere dieren zijn ook erg blij alleen vind kat het best wel stom. Hij denkt dat katten en muizen niet met elkaar om kunnen gaan, terwijl muis vind van wel. Alle dieren willen graag helpen, zodat het zomerfeest nog leuker word dan dat het altijd al was. Gaat dit de dieren wel lukken, en zal kat muis ook lief vinden?

We hebben genoten van de voorstelling en de workshop!